среда, 14 февраля 2018 г.

книжково бібліотечний квест

Книжково-бібліотечний квест "Пригоди в літературніх джунглях"

Всеукраїнський день бібліотек - свято, яке вважають негласним днем ​​книг, читання і знань. Вже стало доброю традицією у бібліотеці  влаштовувати на честь цього дня щось особливе. Цього разу нашим дорогим  читачам було дозволено бігати по бібліотеці, стрибати,перевертати все,заглядати, куди вони хотіли, навіть свістіти!  Одним словом, це був  книжково-бібліотечний квест для кращих читачів "Пригоди в літературніх джунглях", присвячений Всеукраїнському дню бібліотек! Бібліотекар майстерно заховала сім карточок з буквами слова, що вказувало на місце , де зберігається ... скарб.











Знайти картки читачам допомогали правильно виконані завдання, а завдання були різноманітними - записати назви всіх книжкових виставок, знайти портрет Тараса Шевченка, порахувати крісла в актовому залі, відповісти на питання казкової вікторини, побачити речі, які не повинні бути на книжковій полиці, та інше ! Всі завдання були успішно виконані, а клад з цукерками  знайдено у каталозі.





ПОНЕДІЛОК, 22 СІЧНЯ 2018 Р.






До Дня Соборності шкільна бібліотека оформила інформаційний куточок "Україна й українці"
та тематичну книжкову виставку "У нашім минулім і слава і воля, у нашім минулім безсмертні діла".Запрошуємо ознайомитися з представленими матеріалами.






29 січня - День пам’яті Героїв Крут




Бій під Кру́тами — бій, що відбувся  16 (29 січня)  1918 року на залізничній станції Крути  під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом  Червоної гвардії під проводом есера  Михайла Муравйова (згодом за свою жорстокість та свавілля страченого більшовиками) та загоном з київських курсантів і козаків " Вільного козацтва", що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.
     В бою під Крутами оборонці української державності отримали переконливу військову перемогу. Наступ ворога було зупинено і здійснено організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російсько-більшовицькі нападники втратили боєздатність на чотири дні. Агресор мусив підтягнути нові сили, відремонтувати підірвані й поруйновані мости та залізничні колії, і лише після цього продовжувати свій наступ на Київ, не так залізничним шляхом, як на реквізованих селянських возах, запряжених кіньми, по розмоклій дорозі.
     Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти  Брест - Литовський договір, який врятував молоду українську державність.
     Сучасників особливо вразило поховання 27 юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і були ними страчені. На похороні у Києві біля  Аскольдової могили голова  Українсткої Центральної ради Михайло Грушевський  назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет  Півло Тичина  присвятив героїчному вчинкові вірш "Пам'яті тридцяти".



Привітання

Шановні читачі блогу !

В новорічний вечір дивний,
Дід Мороз нехай в торбині,
Як у дуже гарній казці,
Подарує купу щастя.
А Снігурка чарівна,
Усміхнеться, як весна,
Принесе здоров'я міх,
І щасливий теплий сміх.
Щоб добро та удача усіх нас чекали,
А кохання і успіх – не обминал

Ювілей письменника

Із забуття – в безсмертя

06 січня виповнилося 80 років з дня народження відомого українського поета, патріота, дисидента, борця за незалежну Україну  - Василя Стуса. Життя і творчість Василя Стуса, одного з найвідоміших поетів ХХ століття, схожа на спалах – короткий і яскравий. Його поезія міцно увійшла в літературне життя України.  Як і Тарас Шевченко, Стус прожив 47 років. Як і Кобзар, поневірявся по тюрмах і засланнях. Як і він – був незламним. В. Стус – утілення єдності особистого і громадського. До цієї дати бібліотека підготувала віртуальну виставку"Велетень духу і таланту"


Ювілей письменника

Основоположник  
літературної казки
Немає жодної людини, яка б в дитинстві не читала казки і не мала серед них декілька улюблених. І мало хто не знає або хоча б не чув прізвище одного із найкращих казкарів світу – Шарля Перро. 12 січнявиповнилося 390 років від дня його народження. Саме цього чудового письменника називають першим казкарем. Але не всі знають, що Перро був відомим поетом свого часу, академіком Французької академії, автором видатних наукових праць. Але всесвітню славу і визнання нащадків йому принесли не його товсті серйозні книги, а чудові казки – «Попелюшка», «Кіт в чоботях», «Синя Борода», «Спляча красуня»,  «Червона шапочка». До цієї дати бібліотека підготувала презентацію – знайомство«Чарівний світ казок Шарля  Перро», де читачі змогли познайомитись з незабутніми, улюбленими  казками.







Комментариев нет:

Отправить комментарий